Sektör 12 Milyar Dolar İhracat Hedefliyor

Hırdavat Sanayici ve İşadamları Derneği (HISİAD) çatısı altında ilk kez birleşen, yaklaşık 14 bin firmanın faaliyet gösterdiği hırdavat sektörü 8 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip.

Yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlayan sektörün 2019 yılı Mayıs ayında kurulan derneği HISİAD’ın başkanı Çetin Tecdelioğlu; 2021 yılı  Eylül ayına kadar 8 dolar ihracat yapıldığını ve bu ihracatın yıl sonuna kadar 12 milyar doları bulacağını ifade ediyor. Sektörde ihracatla ilgili bir ivmelenme ve büyümenin olduğunu söyleyen Tecdelioğlu, sektörün Türkiye ortalamasından daha hızlı olduğunu belirtiyor.

Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı on ülkenin başında Almanya yer alıyor. Almanya’yı Irak, Fransa, Romanya ve ABD takip ediyor. Bu konuda HISİAD başkanı Tecdelioğlu; "Biz aslında çok zor bir şeyi başarıyoruz. Almanya gibi kalite yönünden beklentisi çok yüksek bir ülkeye 700 milyon dolardan fazla mal satabiliyorsak tüm dünyaya her şeyi satarız. Fransa’da da 293 milyon dolarlık bir pazar yakaladık. Fransa’da da bu rakamları çok daha yukarı çıkarmak, en azından Almanya rakamlarına çıkarmak gayet mümkün." diyor.

23-26 Mart 2022'de Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuar ile yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin bir araya getirilerek sektörün uluslararası alanda adından söz ettirmesi ve önemli ticari iş birliklerinin kurulması hedefleniyor.

BASIN BÜLTENLERİ SAYFASINA GERİ DÖN